KWALITEITSCONTROLE

Om kwalitatieve en veilige producten aan te bieden, voeren wij in ons labo dagelijks kwaliteitsanalyses van granen en bloem uit, alsook enkele microbiologische onderzoeken. Daarnaast doen wij ook een beroep op externe labo’s voor andere microbiologische onderzoeken.

Ingangscontrole granen

In ons laboratorium worden bij de ingangscontrole van de granen verschillende analyses uitgevoerd, zoals: 

  • reuk
  • vochtgehalte
  • hectolitergewicht
  • temperatuur
  • eiwitgehalte
  • zeleny gehalte
  • valgetal van hagberg (suikervormend vermogen)
  • wateropname
  • sterkte van de eiwitten
  • afslapping 

Analyse tijdens productie bloem

Ook tijdens het productieproces van de verschillende bloemsoorten houden wij de vinger aan de pols van de kwaliteit. Zo houden we volgende zaken nauwlettend in de gaten:

  • vochtgehalte
  • eiwitgehalte
  • zeleny gehalte
  • valgetal van hagberg (suikervormend vermogen)
  • wateropname
  • sterkte van de eiwitten
  • afslapping